Categorie: "Actueel"

Word de nieuwe weerblogger!

Grijp je kans en word de nieuwe blogger van deze Weerblog.

Ben jij op zoek naar je eigen platform op internet. Wil je vanaf het begin een groot aantal bezoekers. En wil je er ook aan verdienen? Begin dan je eigen blog op blog.nl. En maak deel uit van een netwerk van bloggende journalisten.

Je volgt al het nieuws over het weer. Je weet het in een context plaatsen en je weet er zodanig over te bloggen, dat er reacties van bezoekers komen. Daardoor ontstaat er een community op je blog van mensen, die je interesse in het thema delen.

Saharazand

Vanmorgen toen ik om half 8 de auto startte kon ik eerst de ruitenwissers aanzetten. Over de complete auto lag een dun laagje bruin zand, Saharazand (foto: MODIS).

 

Weekeinde koud en wisselvallig

Een hogedrukgebied boven Ierland zorgt ervoor dat we in de loop van de dag de zon af en toe te zien krijgen en dat het droog wordt. De komende nacht klaart het op en koelt het af naar circa 2 C, waarbij mist kan ontstaan. Vrijdagochtend schijnt de zon af en toe, maar in middag passeert vanuit het noordwesten een warmtefront met veel bewolking en motregen. Het front behoort bij een depressie die de komende dagen van IJsland naar de westkust van Scandinavie en vervolgens naar het zeegebied ten noorden van de Wadden trekt.

Sneeuw in Nederland: 721km file!

Het is weer chaos in Nederland en België. Het sneeuwt en nu de mensen weer massaal naar het werk moeten levert dit grote problemen op. Om 8.10 uur stond er op de Nederlandse wegen 721km file!

 

 

 

Gevaarlijk weer: code 2 voor Nederland

Zwaar weer op komst. het waarschwuingssysteem Estofex voorziet code 2 voor Nederland. Op een schaal van 3 betekent dit op uitgebreide schaal gevaarlijk weer/op kleine schaal zeer gevaarlijk weer. Duitsland lijkt trouwens helemaal in de prijzen te vallen.

Israel onder dik pak sneeuw

Het winterweer blijft huishouden rond de Middellandse Zee. In Griekenland en Turkije dooit de sneeuw op dit moment rap weg, maar sinds gisteren heeft ook Isräel te maken met fikse sneeuwval.

 

Volop sneeuw in Athene

Zware sneeuwval heeft in het zuiden van Griekenland tot chaotische taferelen geleid. De Griekse hoofdstad Athene was maandagochtend met een laag van zeker 20 centimeter sneeuw bedekt waardoor het verkeer tot stilstand kwam. Op sommige plekken was het pak zelfs aangegroeid tot een halve meter.

Lenteweer!

Het is pas 8 februari maar vandaag deed aan de lente denken. Meer dan 10 graden, straalblauwe luchten en dus was Nederland van bovenaf prachtig te zien. Dit satellietbeeld (bron: sat24.nl) is van deze namiddag.