Sneeuwstorm en stroomuitval in ‘Noodweer’

Toevallig wijdde ik maandag al een apart artikel aan het extreme winterweer van 25 november 2005. Vanavond gaat het programma 'Noodweer' van Erwin Krol ook in op deze gedenkwaardige dag.Sinds 15 november presenteert weerman Erwin Kroll wekelijks de NCRV-serie 'Noodweer'. In vijf afleveringen worden de vaak ingrijpende gevolgen belicht die heftige weerssituaties in Nederland kunnen hebben voor betrokkenen, van materiële schade tot gewonden en zelfs dodelijke slachtoffers.

De aflevering van vanavond gaat over de beruchte sneeuwdag van 25 november 2005. Harde wind en natte sneeuw leiden tot ware sneeuwjachten en spekgladde wegen. Auto’s slippen, waardoor wegen potdicht komen te zitten. Op Schiphol worden vluchten geannuleerd vanwege de harde wind. Tegen het eind van de middag is het in het midden en oosten van het land één grote chaos. Het verkeer zit muurvast en ook het treinverkeer uit Utrecht ligt plat. Haaksbergen zit zonder stroom. Het wordt de dag met de langste avondspits ooit gemeten.

Uitgerekend op die dag moet Kimm Pieters uit Enschede bevallen van haar eerste kind. Maar hulpverleners en familieleden die haar zouden bijstaan zitten vast in de sneeuw. Ze is onbereikbaar voor hulp dus het ziet ernaar uit dat ze de bevalling alleen met haar moeder moet doen…

'Noodweer', donderdag 29 november om 19.50 uur op Nederland 2.

Lees ook:Noodweer: veel nood, weinig weer
Lees ook:Weersverschijnsel mist in ‘Noodweer’
Lees ook:Zwaarste sneeuwval in decennia zorgt voor chaos
Lees ook:Zwaarste storm seizoen teistert Groot-Brittannië
Lees ook:Gevaarlijk weer op komst!

2 reacties op “Sneeuwstorm en stroomuitval in ‘Noodweer’

  1. Robert

    was er die niet iemand bij vianen naar beneden gelazerd in het water? Die persoon wilde op de andere baan helpen na een auto-ongeluk, maar vergat dat er een opening tussen de brugdelen was…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Nee dat wist ik niet ;-) . Maar deze dag zal inderdaad nog vaak onderwerp van gesprek zijn als het gaat om Hollands winterweer. Ik denk dat we best leuke beelden gaan zien vanavond!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.