Volop sneeuw in Athene

Zware sneeuwval heeft in het zuiden van Griekenland tot chaotische taferelen geleid. De Griekse hoofdstad Athene was maandagochtend met een laag van zeker 20 centimeter sneeuw bedekt waardoor het verkeer tot stilstand kwam. Op sommige plekken was het pak zelfs aangegroeid tot een halve meter.

Alle scholen in en rond de hoofdstad blijven vandaag dicht. In Athene daalden de temperaturen tot min 3 graden Celsius. In het midden van het land was het met min 15 nog een stuk kouder.

Het is inmiddels opgeklaard. Vanuit de lucht is de sneeuw vandaag dan ook goed zichtbaar.

China en Japan
Ook in China is het niet gedaan met het winterweer. Bijna 200.000 mensen zijn gestrand in het zuiden van China, doordat het koude weer daar wederom huishoudt. De regio was net herstellende van de vorige koudegolf, zo heeft het dagblad The China Daily maandag laten weten.

Het koude weer zorgt voor grote problemen in de bergachtige provincie Yunnan. Sinds donderdag is daar weer veel sneeuw gevallen. Bijna de gehele bevolking van de twee miljoen mensen tellende stad Qujing moet het zonder electriciteit stellen. De hevige sneeuwval heeft er ook voor gezorgd dat 14.000 kilometer snelweg in de provincie onbegaanbaar is waardoor veel Chinezen zijn gestrand.

Ook deze Japanse apen hebben het koud en springen daarom massaal in één van de warme bronnen bij Yamanouchi. (bronnen: AD, planet, RTL nieuws, foto's: ANP, Reuters)

Lees ook:Zware sneeuwval in China
Lees ook:Zwaarste sneeuwval in decennia zorgt voor chaos
Lees ook:KNMI: zeldzaam barre winter in China
Lees ook:Terugblik op sneeuw in Griekenland en Turkije
Lees ook:Zeker 40 doden door sneeuwval in Pakistan en Afghanistan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.