Categorie: "Algemeen"

China wil ook het weer naar eigen hand zetten

Nu de hele wereld China bekritiseert om haar mensenrechtensituatie en haar milieubeleid zijn Chinese wetenschappers met iets heel anders bezig. Zij willen ervoor zorgen dat de Olympische spelen niet in het water vallen. Hoe dat maakt hen niet uit.

 

 

Recordwaarde aan fijnstof in België

Uitgerekend op de dag nádat de autoriteiten het smogalarm afbliezen is in België een recordwaarde aan fijnstof gemeten. Afgelopen woensdag werd de hoogste concentratie fijnstof gemeten van de afgelopen 5 jaar!

Filmpje: wat (niet) te doen bij onweer

Kinderen leren het al op basisschool, tja eigenlijk weet iedereen wat je moet doen bij onweer. Maar deze mensen uit de Verenigde Staten doen precies wat ze niet moeten doen. Een zogenaamde shelfcloud komt snel dichterbij en deze groep vertrouwt het niet.

 

Belachelijk warm gisteren

Ik zal er menig zonliefhebber mee tegen het hoofd slaan, maar het is wel zo. In Nederland kwamen we uit op zo'n 15 graden in het zuidwesten, maar in België ging het kwik nog een stapje verder.

 

 

 

Hoe meer CO2 uitstoot, hoe kouder

Daar lijkt het deze winter op. De grootste CO2-verantwoordelijken, de VS en China, kampen deze winter met extreme kou en sneeuwoverlast. Dat terwijl de Europeanen, die er veel moeite insteken om de CO2 uitstoot te verminderen, zitten opgescheept met zacht herfstweer.

Parelmoerwolken in Noorwegen

Het is de laatste tijd genieten boven Noorwegen. Niet zozeer om het weer, maar om de parelmoerwolken die de laatste weken regelmatig verschijnen. Deze foto's komen uit Fjellhamar en zijn gisteren (24 januari) genomen.

 

 

Heel Europa aan de zachte kant

Dit zijn de grootschalig gezien de verwachte temperaturen voor de komende twee weken in Europa. Nu zeggen de bovenste twee plaatjes misschien niet zoveel omdat je de normale temperaturen niet weet. Het onderste plaatje zegt des te meer.