Weer in de Alpen

Voor de wintersportliefhebbers zijn de wintermaanden altijd spannend als het om de sneeuwverwachting gaat. Gaat er veel sneeuw vallen in de Alpen, of wordt het een troosteloos seizoen ála 2006-2007?

Met ingang van dit seizoen verzorg ik voor wintersport.blog.nl dagelijks de Alpenweerpraat. Net als vorig jaar op ski.startpagina.nl zal ik dagelijks een weersverwachting opstellen voor de Alpen, al dan niet voorzien van de nieuwste sneeuwbeelden en -meldingen rechtstreeks uit de Alpen.

Er zijn toch genoeg weers- en sneeuwverwachtingen te vinden op het internet zou je denken? Dat klopt, maar weersverwachtingen kun je mijns inziens niet afdoen met een wolkje en een zonnetje achter de naam van de wintersportplaats. Ook ben ik van mening dat je niet kunt volstaan met het letterlijk interpreteren van één bron of website.

Daarom probeer ik een beoordeling geven van meerdere weermodellen, en die samen te vatten in één verwachting. Voor zowel de korte als lange termijn. Daar hoort ook bij het uitspreken van onzekerheden, en het nuanceren van berichtgeving uit de media (die overdrijven natuurlijk graag). Al met al genoeg uitdaging om elke keer weer te streven naar een zo goed mogelijke weersverwachting.

SMS-dienst
Nieuw is ook onze sms-dienst. Wil je ook mobiel weten wat het weer wordt op jouw wintersportbestemming? Met ingang van vandaag is het mogelijk de Alpenweerpraat per SMS te ontvangen! Dagelijks verzorg ik een nieuwe weerupdate voor je eigen wintersportbestemming, per wintersportland wordt namelijk een aparte weersverwachting opgesteld. Meer informatie lees je hier.

Lees ook:Orkaanseizoen ten einde
Lees ook:Apart wolkenspel boven Duitsland!
Lees ook:Inversieweer in de Alpen
Lees ook:Hoe een hype een HYPE wordt
Lees ook:Uitslag poll: Wie is de beste weerman?

Eén reactie op “Weer in de Alpen

  1. sgf

    dagdsa

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.