Sneeuwradar.nl breekt alle records

De nog onbekende weersite Sneeuwradar.nl is de afgelopen weken bedolven onder honderdduizenden bezoekers. Inmiddels staan investeerders in de rij zo meldt Webwereld.

 

 

Ik citeer uit het artikel:

"Nederland heeft er een nieuwe succesvolle weersite bij: Sneeuwradar.nl. De site is onlangs vanuit het niets op komen zetten. Duizenden mensen switchten van de bekendere sites als Buienradar.nl, Weer.nl en knmi.nl naar Sneeuwradar.nl, met rokende servers tot gevolg. Tijdens de sneeuwbuien rond de Paasdagen was de site zelfs regelmatig onbereikbaar.

Site-eigenaar Sander Thomas, in het dagelijks leven systeembeheerder op een ROC in het oosten van Nederland, wist niet wat hem overkwam. "Het kwam door dat bizarre winterweer de afgelopen weken. Mijn site kwam letterlijk en figuurlijk ineens op de radar." Thomas heeft bij z'n hoster in allerijl wat servers bijgeprikt om de site in de lucht te houden. Alhoewel de grootste hausse voorbij is, komen er nog steeds ruim tienduizend bezoekers per dag naar de site. Met de Pasen waren er dat er zelfs honderdduizenden.

De 28-jarige Thomas heeft in allerijl een eigen bedrijf, Sub12 Productions opgericht, om z'n nieuwe goudmijn uit te bouwen en te gelde te maken. Voor Sneeuwradar had Thomas aanvankelijk het idee om op één website overzichtelijk alle actuele sneeuwhoogtes binnen Europa te verzamelen. "Het zou natuurlijk mooi zijn als uiteindelijk touroperators hun wintersportvakanties op Sneeuwradar.nl aan kunnen bieden, uitgaand van de beste sneeuwgebieden op dat moment", aldus Thomas. 

Door het onverwachte megasucces door het lokale sneeuwweer zijn de plannen voor Sneeuwradar.nl in een stroomversnelling gekomen en wordt ook gebroed op andere bedrijfsmodellen. Inmiddels zit Thomas dan ook met verschillende mediabedrijven en touroperators om de tafel. Welke wil Thomas (nog) niet kwijt.

Alhoewel de functionaliteit van de site nog beperkt is, heeft Thomas wel een innovatief systeem ontwikkeld dat real-time sneeuw- en hagelinformatie en voorspellingen van tientallen bronnen aggregeert.

Dit uiterst accurate systeem is inmiddels ook ontdekt door het Amerikaanse weerinstituut NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration). Thomas: "Ik kreeg vorige week ineens een mailtje van de NOAA, dat ze mijn sneeuwaggregator in licentie wilden nemen. Of dat kon en wat dat koste."

Thomas hoopt vurig dat ook deze maand nog flinke sneeuwbuien brengt, voordat de sneeuw en de bezoekersaantallen voor het komende half jaar wegsmelten. "Hoe gaat het gezegde ook al weer: Aprilletje zoet, geeft nog wel eens een witte hoed."

Voor de lange termijn zit Thomas naar eigen zeggen ook gebakken met z'n site, ondanks de 'global warming'. "Nee, juist dankzij global warming! Want als het Noordpoolijs en het landijs op Groenland smelt wordt de warme Golfstroom afgebogen. Dan krijgen we hier in Noordwest-Europa zes maanden per jaar sneeuw!"

Oke, dit is natuurlijk een 1 april-grap van Webwereld. Het levert ze in ieder geval veel publiciteit op, net als dit blogje waarschijnlijk

Lees ook:Drie dagen met sneeuw: fotoverslag
Lees ook:Greenpeace wil Bush voor de rechter
Lees ook:Deze weerkaarten zien we graag!
Lees ook:Flink sneeuwdek in Limburg
Lees ook:Uitslag poll: Wie is de beste weerman?

3 reacties op “Sneeuwradar.nl breekt alle records

 1. K.Portman

  In het stukje over het succes van de sneeuwradar.

  Tijdens de sneeuwbuien rond de Paasdagen was de site zelfs regelmatig onbereikbaar.
  Neem aan dat paasdagen kerstdagen moet zijn?

    /   Beantwoorden  / 
 2. George

  Sneeuwradar.nl breekt alle records.
  Ik citeer de eerste alinea laatste regel uit dit bericht: “Tijdens de sneeuwbuien rond de Paasdagen was de site zelfs regelmatig onbereikbaar……… Ik verlang zo naar Pasen dan hoop ik dat er geen sneeuw meer is!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.