Categorie: "Bijzonder"

In april al meer vorst dan in heel januari

April doet wat hij wil is een veelgehoord gezegde. Zo ook dit jaar, de eerste 10 dagen van april heeft dit jaar meer vorst opgeleverd dan heel januari 2008! De eerste decade van april telde in De Bilt vijf vorstdagen op rij.

 

 

 

Rio: bliksem raakt Jezus

Noodweer heeft afgelopen zondag in Rio de Janeiro een bijzonder slachtoffer geëist. Niemand minder dan Jezus Christus himself werd getroffen door de bliksem!

foto: uppa

 

Wolkenlijn: rara wat is dit?

Een zeer apart verschijnsel te zien vandaag op de satellietbeelden. Ondanks een westenwind blijft een smalle wolkenband dwars over Duitsland stilliggen. En dat haaks op de windrichting. Wie het weet mag het zeggen! (klik voor een vergroting)

Beelden: sat24.nl

KNMI: zeldzaam barre winter in China

Hoewel Chinese weerkundigen verwachten dat het langzaam de goede kant op gaat met het weer worden delen van China nog altijd getroffen door het ergste winterweer in zeker vijftig jaar. Sneeuw, ijzel en mist zorgen voor enorme problemen.

Ongewone hittegolf in West-Afrika

Ook in het westen van Afrika is het nu winter. In de winter valt in Senegal doorgaans geen regen, maar waait er een niet al te warme noordoostenwind. Als voorbeeld Dakar: de gemiddelde temperatuur bedraagt in januari 23 graden overdag en 17-18 graden 's nachts. Vooral de combinatie met zeewind zorgt daarbij voor een relatief gelijkmatige temperatuur.