SRRC: Aarde beduidend kouder na 2012

Het Space and Science Research Center (SSRC) in Orlando stelt dat de komende jaren mondiaal een overgang plaatsvindt naar belangrijk kouder weer. Het instituut baseert zich op observaties door zonnefysici van de NASA.

Volgens de NASA vinden op dit moment belangrijke veranderingen plaats op het zon-oppervlak. Het SRRC heeft deze observaties nader beoordeeld en komt tot de conclusie dat het vanaf 2012 belangrijk kouder gaat worden door terugkerende cycli op de zon.

Deze: "(4) There is a “Bi-Centennial Cycle” of about 206 years that is the most powerful of the relational cycles and has significant effects on the climate of the Earth lasting many decades resulting in the most extreme variations in solar activity and in the Earth’s temperatures." zou de belangrijkste moeten zijn…

Als we de temperatuursgrafiek van de laatste 1000 jaar bekijken zie ik die cyclus (helaas?) niet terugkomen.

NASA zelf zegt het iets anders. Hun vermoeden is een sterke Cycle 24 (de volgende) en een zwakke daarna (Cycle 25). NASA zegt daarbij niets over het effect op het klimaat. We zullen het zien… 

Voor het volledige persbericht zie: http://www.spaceandscience.net/id16.html

Lees ook:Temperatuurverandering op Antarctica
Lees ook:Buienradar noemt kritiek weeralarmen hypocriet
Lees ook:In april al meer vorst dan in heel januari
Lees ook:Klimaatconferentie is ‘buigen of barsten’
Lees ook:Al Gore roept op tot dooronderhandelen

7 reacties op “SRRC: Aarde beduidend kouder na 2012

 1. oldeboom

  De bovenstaande grafiek laat dit inderdaad niet zien. Dat komt omdat dit de hockeysticck curve van het IPPC is, een curve die intussen onderuit gehaald is omdat o.a. koude periodes als Sporer, Wolf, Maunder en Dalton minimum niet weergegeven zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Roel

  @Oldeboom: Thnx voor je aanvulling. Heb je voor mij een link naar de wel kloppende grafiek?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Roel

  Dankje voor de link Hans. Dit wil dus wel zeggen dat de ‘hockeystick’ weliswaar genuanceerd wordt maar zeker niet onderuit gehaald is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. oldeboom

  roel,

  het is maar wat je geloven wilt; ben je een CO2 gelovige dan klopt de hockey stick. ga je ervan uit dat zonneinvloed veel groter is dan co2(overheids/politiekstandpunt)dan moet je studeren(zonnecyclus, gerelateerde invloed op klimaat,klimaatproxies,klimaatpaleontologie. dan kom je erachter dat een juiste grafiek niet bestaat en dat natuurkrachten wreed zijn en zeker niet constant. zoek eens onder LASSEN

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans

  Het NASA bericht over de afkoeling betrof een fake-bericht.

  Van het VWK-forum:

  Her en der duikt een bericht op als zou de NASA voorspellen dat de aarde binnen 1 of 2 decennia drastisch zou afkoelen.
  Direct maar even duidelijkheid scheppen: een dergelijke ‘voorspelling’ van de NASA bestaat niet.

  Hoe komt dit de wereld in?
  Er is enkele dagen geleden een persbericht verschenen van het ‘Space and Science Research Center” (SSRC); voor de originele tekst zie hier. In dat persbericht wordt teruggegrepen op een bericht van de NASA van oktober 2006 (zie hier) waarin vermeld wordt dat zonnecyclus 25 mogelijk zwakker kan zijn dan de afgelopen cycli. Deze voorspelling wordt ‘bevestigd’ door het SSRC, en daaraan wordt de conclusie verbonden dat ‘dus’ de aarde dan ook zal afkoelen. Dat laatste is volledig voor rekening van het SSRC en niet van de NASA.

  Let wel: in het NASA-bericht gaat het over cyclus 25, niet de net begonnen cyclus 24, die volgens hetzelfde NASA-bericht mogelijk heel actief kan worden. Er bestaan overigens een heleboel voorspellingen over de nieuwe cyclus 24. Een speciaal Solar Cycle 24 Prediction Panel probeert jaarlijks op basis daarvan een soort ensemble-voorspelling te doen (zie verder hier).

  Wie of wat is het Space and Science Research Center (SSRC)? Uit de website blijkt dat er in elk geval een directeur is (John L. Casey) en een fraai kantoorgebouw in Orlando, Florida. Dat gebouw bestaat inderdaad, maar is eigendom van Intelligent Office, een bedrijf dat ‘virtuele kantoren’ aanbiedt: je huurt daar een postbus en een telefoniste, en eventueel nog een eenpersoons-kantoortje; zo lijkt het heel wat. De website van SSRC is geregistreerd in november 2007, dus een lange staat van dienst heeft het bedrijf niet. De rubriek ‘persberichten’ op de site bevat er ook slechts één, die die nu de wereld rondgaat vooral in ‘anti-warming’ kringen.
  Verder zegt het bedrijf een ‘staf’ te hebben van ‘adviserende wetenschappers, enkele van de beste experts ter wereld …’. Namen worden niet genoemd.

  Casey zelf is in de wetenschappelijke wereld een onbekende. Zijn opvattingen zijn gebaseerd op een door hem ontwikkelde theorie van ‘Relational Cycles of Solar Activity’ (RC). Over deze theorie is tot nu toe niets gepubliceerd in de wetenschappelijke literatuur. Wat nader zoeken met Google leert dat Casey toch al eerder twee persberichten heeft geproduceerd over zijn RC theorie, vorig jaar, toen nog directeur van ‘Verity Management Services Inc’.

  Ik ga hier met opzet niet in op de inhoud van die RC-theorie. Als hij iets serieus meent, dan staat het Casey vrij zijn theorie in de vakwereld te publiceren.

  Nog even terzijde: de vorm van het persbericht van SSRC is nogal bijzonder, een soort ‘interview’ met de directeur.
  En een laatste terzijde: de door Casey in ‘about us’ genoemde GFSD charity bestaat ook niet (meer?).

  Lees meer: http://forum.vwkweb.nl/viewtopic.php?f=13&t=5882

    /   Beantwoorden  / 
 6. a

  Please let me know if you’re looking for a article author for your site.
  You have some really great articles and I think
  I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to
  write some content for your blog in exchange for
  a link back to mine. Please blast me an email if interested.

  Thank you!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.