Volgende week kouder met winterse buien

Een complex laag boven Scandinavie stuurt diverse fronten op ons af met regen. Vandaag vallen er in onstabiele, polaire lucht talrijke buien. In de Ardennen en het Sauerland valt sneeuw. In de buien komt de temperatuur vandaag niet veel hoger dan 5 C, elders wordt het nog zo'n 8 C. De wind blijft vooral in het noorden doorstaan met een windkracht 8.

In het weekeinde hebben we last van een randstoring die zich aan de zuidflank van het Scandinavische laag ontwikkelt en over de Benelux trekt met plaatselijk veel regen en temperaturen overdag rond 10 C.

Begin volgende week lijkt er een niew laag vanaf IJsland naar onze omgeving te trekken. Het lijkt erop dat dit laag woensdag over of onder de Benelux doortrekt en dat kan wel eens de eerste natte sneeuw gaan opleveren in de lage landen. Achter het laag breidt een oceaanhoog haar invloed uit naar Scandinavie en komen we in een koude noordoostelijke stroming terecht. Het kwik komt overdag maar tot circa 5 C en in de nachten gaat het dan licht vriezen. Kortom; november lijkt volgende week een licht winters karakter te krijgen.

VRIJDAG. Na een natte nacht met een minimum van 1,7 C in Deelen, vandaag veel bewolking en talrijke buien, met kans op windstoten. Met een stevige noordwestenwind wordt koudere lucht aangevoerd, waarin het overdag nog maar 6 tot 8 C wordt. In de hogere delen van de Ardennen en vooral het Sauerland valt flink wat sneeuw. In het noorden is de wind stormachtig uit het noordwesten.
Temperatuur: 6 tot 8 C. Wind: NW. 4-8 (noordkust) Bft.

ZATERDAG. In de nacht en ochtend trekt een actieve regenzone naar het zuiden. Hierbij kunnen wederom zware windstoten optreden. In de middag klaart het vanuit het noorden voorzichtig op, maar kan er ook nog een bui vallen. In het oosten van het land wordt het slechts 7 C, in het westen is het minder koud. In de loop van de dag een afnemende noordwesten- tot westenwind.
Temperatuur: 7 C (oosten) tot 10 C (westen). Wind: W./NW. 4-7 Bft.

ZONDAG. Veel bewolking en buiig weer. Wel iets zachter met maxima rond 10 C. De wind trekt met name in het Waddengebied in de ochtend weer aan tot stormachtig, mogelijk even storm uit het noordwesten. Boven land kunnen tijdens buien zware windstoten optreden.
Temperatuur: 10 C. Wind: W./NW. 3-8/9 Bft.

VOLGENDE WEEK. Vooral de eerste dagen in de nieuwe week nog erg wisselvallig met vooral op woensdag kans op winterse buien. Later in de week wat droger. Overdag nog maar zo'n 5 C en in de nachten later kans op lichte vorst.
Temperatuur: 5 C. NW. -> NO. 3-5 Bft.

Opgesteld in samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Volgende week kouder!
Lees ook:Volgende week winterse buien
Lees ook:Kouder met later winterse neerslag
Lees ook:Veel wind, regen en kouder
Lees ook:Weekeinde stormkans, volgende week guur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.