Vrij warm en veel zon

Een lagedrukgebied trekt over Frankrijk naar Zuid-Duitsland. Tegelijkertijd schuift een hogedrukgebied voor de kust van Noorwegen langzaam Scandinavie in. Tussen beide systemen staat een stevige oost- tot noordoostenwind die droge lucht aanvoert. Belgie en Zuid-Nederland hebben vandaag wel last van wat hoge bewolking en wolkenvelden van een occlusie die behoort bij het lagedrukgebied ten zuiden van ons maar die occlusie komt niet verder noordelijk.

Op woensdag zien we op de oceaan een nieuwe depressie, waarvan een kleine randstoring woensdag in de loop van de avond en de opvolgende nacht vanuit het zuidwesten over de Benelux lijkt te gaan trekken. Het is maar de vraag wat er van over blijft, maar we moeten toch rekening houden met een enkele bui in die periode.

Vanaf donderdag lijkt een hogedrukgebied boven Frankijk en het Alpengebied bepalend te worden voor ons weer en verdwijnt het Scandinavische hoog van de kaart. Die plaats wordt ingenomen door een vlak lagedrukgebied. De wind draait hierdoor naar het zuidwesten tot westen en er kan in onze omgeving een enkele bui vallen, maar met 18 C blijft het lente-achtig. Vanaf zondag lijken oceaandepressies meer vat op ons weer te krijgen. Het wordt wisselvalliger en de temperatuur zakt naar meer normale waarden voor eind april/begin mei, en dat is rond 15 C.

MAANDAG. Gisteren steeg de temperatuur in Westdorpe naar 18,6 C. Ook vandaag zijn dergelijke kwikstanden mogelijk in het zuiden van Nederland en Belgie. In Belgie en Zuid-Nederland zijn er echter ook wolkenvelden en schermt hoge bewolking de zon eveneens wat af. Elders kunnen enkele stapelwolken ontstaan. Het blijft droog bij 16 C in het noorden en 19 C in het zuiden. Er waait een matige tot vrij krachtige oost- tot noordoostenwind.
Temperatuur: 16 tot 19 C. Wind: ONO. 3-5 Bft.

DINSDAG. Na een nacht met minima tot 6 C, is er overdag veel zon. Het wordt wederom 16 tot 19 C bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind.
Temperatuur: 16 tot 19 C. Wind: NO. 3-5 Bft.

WOENSDAG. Wederom veel zon, maar in de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten wat toe. In de namiddag of avond kan er vanuit het zuidwesten een bui vallen. Meesst zwakke tot matige oostenwind.
Temperatuur: 18 C. Wind: O. 2-4 Bft.

DONDERDAG. In de ochtend in het oosten nog kans op een bui, verder wolkenvelden en vrijwel overal droog. Temperaturen tussen 16 en 18 C en een zwakke tot matige naar zuidwest draaiende wind.
Temperatuur: 16 tot 18 C. Wind: ZO. -> ZW. 2-4 Bft.

VRIJDAG. Wolkenvelden en een kleine kans op een bui. Iets koeler met 15 tot 17 C en een matige tot vrij krachtige westenwind.
Temperatuur: 15 tot 17 C. Wind: W. 3-5 Bft.

WEEKEINDE. Op zaterdag af en toe zon, droog en warm met maxima tussen 18 C in het noorden en 22 C in het zuiden. Op zondag enkele buien en wat koeler. Meest zwakke zuidwestenwind.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Warmer, maar ook veel wolken
Lees ook:Wisselend bewolkt, vanaf zondag buien
Lees ook:Zonnige weer keert terug
Lees ook:Toenemende kans op een bui, vrij warm
Lees ook:Einde zomerweer niet in zicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.