Toenemende kans op een bui, vrij warm

Een hogedrukgebied boven Scandinavie breidt vandaag haar invloed even naar onze omgeving uit. Het is droog en vooral in het noorden schijnt de zon. Meer naar het zuiden komt er ook sluierbewolking voor kunnen er vanuit Duitsland later op de dag wat wolkenvelden binnendrijven. Deze bewolking hoort bij de occlusie die gisteren aan de Franse grens nog voor wat regen zorgde. Ook morgen profiteren we een groot deel van de dag van het hoog, maar later op de dag nadert vanuit het zuidwesten een front, behorend bij een oceaandepressie.

Achter deze occlusie bouwt zich alweer hogedruk op boven Zuidwest-Europa, waar het de afgelopen dagen erg slecht weer is geweest. De occlusie wordt daardoor enigszins 'fijngeknepen' maar zorgt in de periode woensdagavond tot donderavond toch voor enkele buien. Omdat vochtiger lucht onze omgeving binnenstroomt voelt het buiten een stuk warmer aan. Op vrijdag ligt het front stil boven Duitsland en kan er in het oosten nog een bui vallen.
Op zaterdag ligt het hoog uit zuidwest-Europa boven onze omgeving en is het rustig en droog weer met wolkenvelden. Vanaf zondag lijkt het gedaan met het lenteweer. Een oceaandepressie krijgt steeds meer vat op ons weer. Het wordt wisselvalliger en met een zuidwestelijke stroming wordt het koeler.

DINSDAG. De maxima liepen gisteren weer op naar ruim 18 C op veel plaatsen. Vandaag is er wederom veel zon, maar in Belgie en Zuid-Nederland komt ook veel sluierbewolking voor. Later op de dag kunnen er vanuit het oosten ook wat wolkenvelden de Benelux binnenschuiven, maar in het noorden blijft het goeddeels zonnig. Bij een matige tot vrij krachtige oostnoordoostenwind wordt het op de Wadden niet meer dan 13 C, elders 17 tot 19 C.
Temperatuur: 17 tot 19 C. Wind: ONO. 3-5 Bft.

WOENSDAG. Wederom veel zon, maar in de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten wat toe. In de namiddag of avond kan er vanuit het zuidwesten een bui vallen. Meest zwakke tot matige oostenwind. Alleen aan het noordelijk kustgebied en op de Wadden nog vrij krachtig. In de nacht koelt het af naar 3 C in het noordoosten tot 7 C in het zuidwesten. Overdag op de Wadden rond 13 C, elders tussen 17 C in het noorden en 20 C in het zuiden.
Temperatuur: 17 tot 20 C. Wind: O. 2-4 Bft.

DONDERDAG. Het is wisselend bewolkt en er vallen enkele buien. De wind draait naar het zuidwesten en de temperatuur loopt weer op naar 17 tot 19 C. Door de toenemende vochtigheid voelt dat een stuk warmer aan dan we de laatste dagen gewend zijn. Ook de nachten worden zachter.
Temperatuur: 17 tot 19 C. Wind: ZW. 2-4 Bft.

VRIJDAG. Wolkenvelden en vooral in het oosten later op de dag nog kans op een bui. In het westen de meeste zon. Zwakke tot matige, aan de kusten en boven open wateren vrij krachtige westenwind. Koeler met 13 C in het noorden en 17 C in Belgie.
Temperatuur: 13 tot 17 C. Wind: W. 3-5 Bft.

ZATERDAG. Wolkenvelden, maar ook af en toe zon en vrijwel overal droog. Zwakke tot matige zuidelijke wind en temperaturen van 17 tot 21 C.
Temperatuur: 17 tot 21 C. Wind: Z. 2-4 Bft.

ZONDAG. Wisselend bewolkt en enkele buien. Zwakke tot matige zuidwestelijke wind en 17 C in het noorden tot 21 C in het zuiden.
Temperatuur: 17 tot 21 C. Wind: ZW. 2-4 Bft.

VOLGENDE WEEK. Wisselvallig en een stuk koeler. Maxima tussen 12 en 14 C en een meest matige tot vrij krachtige wind tussen zuidwest en west.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Vrij warm en veel zon
Lees ook:Onweersbuien beëindigen zomerweer
Lees ook:Vrij warm, toenemende buienkans
Lees ook:Vrij warm lenteweer, na zondag koeler
Lees ook:Vanuit het zuiden buien, later koeler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.