Wisselvallig, vanaf weekeinde mooi

Een koufront behorend bij een laag ten noorden van Schotland ligt vandaag boven Oost-Nederland en zorgt daar voor buiige regen met wat onweersklappen. In het westen is het droger en is later op de dag af en toe de zon te zien. Morgen hebben we te maken met buienstoringen die horen bij een volgend laag ten zuidwesten van Engeland. Er kunnen dan enkele buien gaan vallen. Op woensdag ligt het laag boven Engeland en trekt een occlusie vanuit het zuidwesten over de Benelux met enkele buien, maar de zon is ook zeker te zien. De temperaturen zijn alle dagen rond normaal; en dat is 15 C.

Op donderdag en vrijdag trekt het laag naar de oceaan en stijgt bij ons de luchtdruk. De kans op zon neemt toe en er valt in de middag nog een enkele bui. In het weekeinde lijken we onder invloed te komen van hogedruk boven Scandinavie. Het blijft nagenoeg droog en de zon schijnt regelmatig. De temperatuur loopt op naar 20 of iets daar boven. Ook begin volgende week is het droog maar lijkt de hogedruk zich te concentreren in de regio Noorwegen/Engeland. De wind wordt dan meer noordoostelijk tot noordelijk, waardoor het weer iets afkoelt. Maar het blijft wel droog met veel zon.

MAANDAG. In het oostelijk deel van de Benelux valt vandaag buiige regen, mogelijk met een klap onweer. Plaatselijk kan 10 tot 20 mm regen vallen. In het westelijk deel is het droger en komt vanmiddag de zon er ook even bij. Temperaturen vanochtend in het oosten nog 15 C, maar in de regen wat lager. In het westen vanmorgen rond 12 C, maar juist vanmiddag in de zon weer wat hoger. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig.
Temperatuur: 12 tot 15 C. Wind: ZW. 2-4 Bft.

DINSDAG. Veel bewolking en enkele buien. Ook enkele opklaringen en rond 15 C. Meest zwakke tot matige zuidelijke wind.
Temperatuur: 15 C. Wind: Z. 2-4 Bft.

WOENSDAG. Het is wisselend bewolkt met af en toe zon, maar ook enkele buien. Temperaturen wederom rond 15 C. Matige tot aan de kust en boven open wateren vrij krachtige zuidoostelijke wind.
Temperatuur: 15 C. Wind: ZO. 3-5 Bft.

DONDERDAG. De dag begint droog en zonnig, maar al snel ontstaan er stapelwolken die in de middag uitgroeien tot een enkele bui. Temperaturen tussen 14 en 17 C.
Temperatuur: 14 tot 17 C. Wind: ZW. 2-4 Bft.

VRIJDAG. Het weerbeeld is vergelijkbaar met dat van donderdag. Eerst zon, later stapelwolken en een enkele bui.
Temperatuur: 14 tot 17 C. Wind: ZW. 2-4 Bft.

WEEKEINDE. Waarschijnlijk droog met af en toe zon en vrij warm. Temperatuur tussen 18 C in het noorden en 20 C in het zuiden. Op zondag mogelijk wat hoger.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Weekeinde koud en wisselvallig
Lees ook:Zomers weekeinde
Lees ook:Wisselvallig, zacht en onstuimig
Lees ook:Mogelijk langdurig regen in weekeinde
Lees ook:Wanneer komt de winter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.