Einde zomerweer niet in zicht

Een zwakke uitloper van hogedruk boven Zuid-Scandinavie houdt bij ons de wind in de oosthoek. Vanuit die richting stroomt droge en warme lucht naar ons toe. In het weekeinde vormt zich een nieuw hoog in het zeegebied tussen IJsland, Noorwegen en Schotland. Een lagedrukgebied boven Spanje zorgt voor de daar broodnodige regen. In de Benelux blijft het echter droog, zonnig en warm bij een aanhoudende oostelijke tot noordoostelijke wind.

Ook volgende week lijkt de druk boven Scandinavie en de regio IJsland hoog te blijven. Vanuit het zuiden neemt de onstabiliteit langzaam toe, maar of dit tot grootschalige buien gaat leiden is nog erg onzeker. Het blijft vrij warm met maxima rond 22 C.

VRIJDAG. Het is vandaag zonnig en droog. Zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind. Temperaturen van 20 C op de Wadden tot 27 C elders.
Temperatuur: 20 tot 27 C. Wind: O./ZO. 2-4 Bft.

ZATERDAG. Veel zon en slechts enkele stapelwolken. Droog. Warm met maxima tussen 20 C op de Wadden en 26 C in het midden en zuiden van de Benelux. Minima rond 13 C. Meest zwakke tot matige oostelijke wind.
Temperatuur: 20 tot 26 C. Wind: O. 2-4 Bft.

PINKSTERDAGEN. Veel zon en enkele stapelwolken. Droog. Zwakke tot matige oostenwind, op maandag een noordoostenwind die aan de kusten kan toenemen tot vrij krachtig. Temperaturen van 20 C op de Wadden en 26 C elders. Op maandag in het noorden wat lager bij een aantrekkende noordoostenwind.

VOLGENDE WEEK. Wat meer bewolking, maar nog steeds perioden met zon. In de loop van de week wat minder warm met maxima rond 22 C en later een kleine kans op een bui.
Temperatuur: 25 C -> 22 C. Wind: O./N. 2-4 Bft.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Zonnig en warm
Lees ook:Langdurig zonnig en warm
Lees ook:Wisselend bewolkt, vanaf zondag buien
Lees ook:Zonnige weer keert terug
Lees ook:Zonnig, droog en warm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.