Vanaf zondag droger, 18C

Boven Frankrijk en Spanje liggen diverse thermische lagedrukgebieden. Boven het midden van Nederland ligt een occlusie, waaruit het aldaar regent. De regenband lost vandaag langzaam op, maar in de onstabiele lucht ten zuiden van de occlusie kunnen aldaar weer nieuwe buien ontstaan. Morgen zakt de occlusie weer naar het zuiden en komt er vanuit het noorden een koufront Nederland in.

Dit levert in grote delen van Nederland en Belgie weer regen of buien op. Omdat er achter het koufront drogere en koelere lucht Noord-Nederland binnenstroomt blijft het daar waarschijnlijk goeddeels droog. Vanaf zondag breidt een hogedrukgebied zich uit naar onze omgeving. Het wordt overal droog met wat zon, maar het is minder warm met maxima rond 18 C. De hele volgende week lijkt de wind onder regie van hogedruk boven Groenland, met een uitloper naar onze omgeving, in de noord- tot noordoosthoek. Pas later in de week komt de 20 C weer in zicht.

VRIJDAG. De band met regen die nu boven Midden-Nederland ligt trekt langzaam naar het noorden neemt in activiteit af. Naar verwachting is de neerslagband vanmiddag opgelost, maar vallen er in Belgie en Zuidoost-Nederland nog enkele losse buien. Vooral in het noorden en zuiden van Nederland en in Belgie af en toe zon. In de bewolkte gebieden in Midden-Nederland circa 17 C, elders bij wat zon mogelijk nog 21 C. Er waait een zwakke tot matige noordoostelijke wind in het noordelijk deel van de Benelux en een zuidwestelijke wind in het zuidelijke deel.
Temperatuur: 17 tot 21 C. Wind: NO./ZW. 2-4 Bft.

ZATERDAG. Veel bewolking en op veel plaatsen buien of regen. In het noorden – waar de neerslag momenteel het hardste nodig is, gezien de langdurige droogte daar – lijkt er wederom weinig regen te gaan vallen. In de regen een magere 15 C. Elders nog zo'n 17 C bij een enkele opklaring. Matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind.
Temperatuur: 15 tot 17 C. Wind: NO. 3-5 Bft.

ZONDAG. Wolkenvelden, af en toe zon en een kleine kans op een bui. Minima rond 7 C. Overdag rond 17 C, aan de kusten rond 15 C. Matige tot vrij krachtige noordelijke wind.
Temperatuur: 15 tot 17 C. Wind: N. 2-5 Bft.

VOLGENDE WEEK. Af en toe zon en slechts een enkele bui. Temperaturen rond 18 C, later in de week wat hoger. Koude nachten met minima in het binnenland rond 4 C en kans op vorst aan de grond. Meest zwakke tot matige, langs de kust en boven open wateren soms ook vrij krachtige noordelijke tot noordoostelijke wind.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Onweersbuien beëindigen zomerweer
Lees ook:Vanuit het zuiden buien, later koeler
Lees ook:Wisselvallig maar wel warmer
Lees ook:Wisselend bewolkt, vanaf zondag buien
Lees ook:Zomers weekeinde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.