Warmer, maar ook veel wolken

Een uitloper van een Groenlandhoog zorgt bij ons voor veel zon. De bovenluchten zijn vrij koud, waardoor het ondanks de zon niet veel warmer wordt dan 17 C. Tot het weekeinde zien we tussen Noorwegen en Groenland een krachtig hoog liggen, dat bij ons voor een noordoosten- tot oostenwind zorgt die gaandeweg de week wat warmere lucht gaat aanvoeren. Wel gaat de bewolking toenemen, maar het blijft droog.

In het weekeinde zien we een lagedrukgebied boven Frankrijk en nog steeds hogedruk tussen Groenland en Scandinavie. Het laag probeert haar invloed naar het noorden uit te breiden, maar ondervindt daarbij tegenwerking van het hoog. Het is nog onduidelijk hoe groot de invloed van het laag zal zijn, maar voorlopig gaan we uit van een toenemende kans op een bui in vooral Belgie en Zuid-Nederland. De oosten- tot noordoostenwind neemt daarbij tot toe vrij krachtig en boven de Wadden zelfs krachtig. De temperatuur klimt op naar 22 tot 24 C, maar door de wolkenvelden en vlagerige wind is het niet uitgesproken zomers.

DINSDAG. Bij veel zon loopt de temperatuur vandaag op naar 15 C in het noorden en 17 C in het midden en zuiden van de Benelux. Vanochtend kan er in het noordwesten nog een buitje vallen. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.
Temperatuur: 15 tot 17 C. Wind: NO. 2-4 Bft.

WOENSDAG. In de nacht helder en koud met minima in het binnenland rond 4 C, op enkele beschutte plekken nog lager en kans op vorst aan de grond. Overdag weer veel zon, maar er ontstaan ook enkele stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 18 C, in Belgie mogelijk naar 20 C. In het uiterste noorden rond 16 C. De noordoostenwind is zwak tot matig, later op de dag langs de noordkust en boven de Friese meren vrij krachtig.
Temperatuur: 18 tot 20 C. Wind: NO. 2-5 Bft.

DONDERDAG. Wolkenvelden, maar ook af en toe zon en maxima rond 20 C, in West-Belgie tot 22 C. Minima rond 7 C. Zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind.
Temperatuur: 20 tot 22 C. Wind: O./NO. 2-4 Bft.

VRIJDAG. Vooral in Zuid-Nederland en Belgie veel wolkenvelden, naar het noorden toe meer zon. In het zuiden een kleine kans op een bui. Vrij warm met maxima rond 22 C. Minima tussen 8 en 10 C. Zwakke tot matige, in het noorden soms vrij krachtige oosten- tot noordoostenwind.
Temperatuur: 22 C. Wind: O./NO. 2-5 Bft.

WEEKEINDE. Wolkenvelden, ook af en toe zon en op zondag vanuit het zuiden kans op een bui. Temperaturen tussen 20 en 24 C, op zondag vooral in het noorden wat lager. Matige tot aan de kusten en boven open wateren vrij krachtige tot zelfs krachtige oosten- tot noordoostenwind.
Temperatuur: 20 tot 24 C. Wind: O./NO. 3-6 Bft.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Zonnige weer keert terug
Lees ook:Wisselend bewolkt, vanaf zondag buien
Lees ook:Vrij warm en veel zon
Lees ook:Wisselvallig maar wel warmer
Lees ook:Toenemende buienkans, minder warm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.