Zonnige weer keert terug

Een uitloper van een hogedrukgebied tussen Groenland en Scandinavie zorgt bij ons voor veel zon. Met een oosten- tot noordoostenwind wordt langzaam wat warmere lucht aangevoerd, waarin het kwik overdag oploopt naar 20 C, richting zaterdag zelfs 24 C. Het is niet uitgesproken zonnig, doordat er toch wat vocht in de bovenlucht zit, waardoor er gemakkelijk stapelwolken ontstaan.

In het weekeinde zien we een lagedrukgebied boven Frankrijk en nog steeds hogedruk tussen Groenland en Scandinavie. Het laag probeert haar invloed naar het noorden uit te breiden, maar ondervindt daarbij tegenwerking van het hoog. Het is nog onduidelijk hoe groot de invloed van het laag zal zijn, maar voorlopig gaan we uit van een toenemende kans op een bui op zondag vanuit het zuiden. De kans op neerslag in het noorden lijkt klein. De oosten- tot noordoostenwind neemt daarbij tot toe vrij krachtig en boven de Wadden zelfs krachtig.

Op de lange termijn blijft de druk hoog ten noorden en westen van de Benelux. Daarnaast blijft de luchtdruk laag boven Frankrijk en Spanje. Het is onduidelijk hoe groot de invloed van lage drukgebied boven Frankrijk op ons weer zal zijn. Het meest waarschijnlijkk is een blijvende kans op een bui in het zuidelijk deel van de Benelux bij vrij normale temperaturen.

WOENSDAG. Vandaag weer veel zon, maar er ontstaan ook enkele stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 18 C, in Belgie mogelijk naar 20 C. In het uiterste noorden rond 16 C. De noordoostenwind is zwak tot matig, later op de dag langs de noordkust en boven de Friese meren vrij krachtig.
Temperatuur: 18 tot 20 C. Wind: NO. 2-5 Bft.

DONDERDAG. Vooral in het zuiden wolkenvelden, elders stapelwolken, maar ook af en toe zon en maxima rond 20 C. Minima rond 7 C. Zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind.
Temperatuur: 20 C. Wind: O./NO. 2-4 Bft.

VRIJDAG. Vooral in Zuid-Nederland en Belgie wolkenvelden, naar het noorden toe meer zon en stapelwolken. Vrij warm met maxima van 20 tot 23 C. Minima tussen 7 en 10 C. Zwakke tot matige, in het noorden soms vrij krachtige oosten- tot noordoostenwind.
Temperatuur: 20 tot 23 C. Wind: O./NO. 2-5 Bft.

ZATERDAG. Wolkenvelden, ook af en toe zon en vrij warm met maxima tussen 20 C aan de kusten en 24 C in het binnenland. Matige tot aan de kusten en boven open wateren vrij krachtige oostenwind.
Temperatuur: 20 tot 24 C. Wind: O. 3-5 Bft.

ZONDAG. De dag start met zon, maar naarmate de dag vordert neemt vanuit het zuiden de kans op een stevige regen- of onweersbui toe. In het noorden bij veel zon nog zo'n 22 C, meer naar het zuiden waarschijnlijk rond 18 tot 20 C. De oostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de noordkust mogelijk krachtig.
Temperatuur: 18 tot 22 C. Wind: O. 3-6 Bft.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Warmer, maar ook veel wolken
Lees ook:Wisselend bewolkt, vanaf zondag buien
Lees ook:Einde zomerweer niet in zicht
Lees ook:Toenemende buienkans, minder warm
Lees ook:Vrij warm en veel zon

Eén reactie op “Zonnige weer keert terug

  1. gold price

    No negamos que existan partituras en internet; pero sabemos lo difícil que es encontrar un sitio en donde se encuentren TODAS alojadas para acceder a ellas gratuitamente con tan sólo un clic, sin esperas de hasta 500 segundos.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.