Wisselend bewolkt, vanaf zondag buien

Een uitloper van een hogedrukgebied tussen Groenland en Scandinavie zorgt bij ons voor rustig en vrij warm weer. Boven Midden-Europa komen echter uigestrekte wolkenvelden voor en die reiken ook tot Belgie en Nederland. Vooral de zuidelijke regio's hebben daar last van, maar deels lost de bewolking ook weer op. veel zon. Met een oosten- tot noordoostenwind wordt langzaam wat warmere lucht aangevoerd, waarin het kwik overdag oploopt naar 20 C, richting zaterdag zelfs 23 C.

In het weekeinde zien we een lagedrukgebied voor de kust van Frankrijk en nog steeds hogedruk tussen Groenland en Scandinavie. Fronten van het lagedrukgebied boven de Golf van Biskaje lijken zondag ook Belgie en Nederland te bereiken met deels zware buien en onweer. Begin volgende week lijkt de Benelux in onstabiele en vrij warme lucht te liggen waarin gemakkelijk zware buien kunnen ontstaan.

DONDERDAG. Vooral in het zuiden wolkenvelden – die deels ook weer oplossen – elders stapelwolken, maar ook af en toe zon en maxima rond 20 C. Zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind.
Temperatuur: 20 C. Wind: O./NO. 2-4 Bft.

VRIJDAG. Vooral in Zuid-Nederland en Belgie wolkenvelden, naar het noorden toe meer zon en stapelwolken. Vrij warm met maxima van 20 tot 22 C. Zwakke tot matige, aan de kusten later op de dag soms vrij krachtige oosten- tot noordoostenwind.
Temperatuur: 20 tot 22 C. Wind: O./NO. 2-5 Bft.

ZATERDAG. Wolkenvelden, ook af en toe zon en vrij warm met maxima tussen 20 C aan de kusten en 23 C in het binnenland. Matige tot aan de kusten en boven open wateren vrij krachtige oostenwind.
Temperatuur: 20 tot 23 C. Wind: O. 3-5 Bft.

ZONDAG. Veel bewolking en vanuit het zuiden regen- en onweersbuien. De oostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de noordkust mogelijk krachtig en de temperatuur komt op ongeveer 16 C in het noorden en nog zo'n 20 C in het zuiden uit.
Temperatuur: 16 tot 20 C. Wind: O. 3-6 Bft.

VOLGENDE WEEK. Wisselend bewolkt en kans op flinke buien, mogelijk met onweer. Broeierig warm met maxima tot 23 C en een wind meest tussen zuid en oost.
Temperatuur: 20 tot 23 C. Wind. Z./O. 2-5 Bft.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Zonnige weer keert terug
Lees ook:Warmer, maar ook veel wolken
Lees ook:Einde zomerweer niet in zicht
Lees ook:Toenemende buienkans, minder warm
Lees ook:Vanuit het zuiden buien, later koeler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.