Categorie: "Foto’s"

Drie dagen met sneeuw: fotoverslag

Sinds zondag heeft het in Nederland elke dag wel ergens gesneeuwd. Op sommige plaatsen was het vanmorgen zelfs voor de derde dag op rij wit! Toch wel bijzonder na zo'n zachte winter én zo laat in het seizoen, dat dit nog kan in het nieuwe klimaat vraag je je hardop af.

 

Flink sneeuwdek in Limburg

Afgelopen nacht heeft het gesneeuwd in Nederland, daarbij viel het meeste in het zuiden. Ik was een van de gelukkigen woonachtig in één van de gebieden waar het 'dikste pak' sneeuw viel. Ik trok natuurlijk mijn fototoestel en ging rond 11.00 uur naar buiten (omgeving Horst) voor wat plaatjes.

 

Hollandse sneeuw vanuit de lucht

Afgelopen zaterdag vloog ik vanuit Salzburg naar Rotterdam. Omdat de mistlaag inmiddels was opgeruimd was heel Nederland prachtig vanuit de lucht te zien, inclusief de plaatselijk versgevallen sneeuw! Een fotoverslag.

Prachtige plaatjes uit het Beierse Woud

Al een paar jaar ben ik een groot bewonderaar van Stefan Engl, die op zijn website Bayerwaldnatur.de een schitterende verzameling foto's heeft staan van zijn thuisbasis, het Beierse Woud in Zuidoost-Duitsland. Ook afgelopen week heeft ie weer een paar geweldig mooie plaatjes geschoten vanaf de Grosser Arber, met 1456m de hoogste berg van het Beierse Woud.