Noordelijk halfrond in ban van sneeuw… uitgezonderd West-Europa

Met uitzondering van West-Europa en de westkust van de Verenigde Staten is momenteel alles boven de 45 graden Noorderbreedte bedekt met sneeuw. Het gekleurde gebied laat de sneeuwbedekking zien van gisteren 3 december (bron: Rutger University).

Afgelopen weekend zorgde een sneeuwstorm in de Verenigde Staten voor uitbreiding van het Canadese sneeuwdek naar het zuiden. Canada was maandag van west tot oost bedekt met sneeuw. In de zuidelijke stedelijke gebied bij de grote meren, lag plaatselijke 20 centimeter sneeuw. Daarmee is de Canadese winter eerder begonnen dan in voorgaande jaren gebruikelijk was.

In de Verenigde Staten was maandag 36 procent van het land bedekt met sneeuw. Dus nog iets meer dan bovenstaand plaatje laat zien. De meeste sneeuw lag in Wisconsin en New England. Ook uit de bergen van Montana werden hoge sneeuwdekken gemeld, maar dat is minder bijzonder. Hier werden windstoten tot 170 kilometer per uur gemeten.

Sneeuw zorgt ook in Afghanistan, Pakistan en het noorden van India voor overlast. In India strandden 300 toeristen, nadat een bergpas in het noorden werd afgesloten. Volgens de eerste berichten verblijven de toeristen daar onder slechte omstandigheden.

Bron: vwkweb.nl

Lees ook:Terugblik op sneeuw in Griekenland en Turkije
Lees ook:Orkaanseizoen ten einde
Lees ook:Sneeuw langs Adriatische kust
Lees ook:Extreem veel tornado’s in de VS
Lees ook:Al Gore roept op tot dooronderhandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.