Kassa feliciteert RTLWeer

De weerberichten van RTL komen er het beste af bij Kassa. Dat bleek gisteren tijdens de uitzending op Nederland 1. Ook Corbyn kwam aan het woord om zijn superstorm toe te lichten.

Ook van mijn kant de felicitaties aan het RTL-weerteam bestaande uit Helga van Leur, Peter Timofeeff, Margo Ribberink en Reinier van den Berg. Ze brengen het weer altijd op een enthousiaste, luchtige wijze, maar ook inhoudelijk blijkt het dus goed in elkaar te zitten! 

De mensen van RTLWeer zijn afkomstig uit de stal van Meteoconsult. Het bevestigt mijn indruk van het goede werk van Harry Otten. Hij was de eerste midden jaren '80 die met een commerciële opzet een weerinstituut in Nederland begon. Hij heeft dat uitstekend gedaan. Naast het "gevestigde" KNMI biedt het bedrijf duidelijk een meerwaarde in Nederland, ook de artikelen op hun website zijn begrijpelijk én van goede kwaliteit.

Ook Corbyn kwam aan het woord in de uitzending. Klik hier voor de herhaling. Ik heb geprobeerd er onbevooroordeeld naar te kijken maar dit bleek moeilijk. Ik heb de weerkaarten er nog even bijgepakt, ook de komende paar dagen zie ik geen superstorm in de buurt komen. Verbazend op welke wijze hij zijn straatje blijft schoonvegen. Uitspraken uit zijn koker waren toch echt "200km/uur, 85% kans over Nederland, overstromingen". Wij begrepen dat het dan uitzonderlijk hard zou stormen, met grote kans ook in Nederland, en dat een vloeibare substantie vanuit zee over het land zou spoelen. Dom van ons.

Lees ook:De beste weerman en Corbyn bij Kassa
Lees ook:Uitslag Poll: superstorm ja of nee?
Lees ook:Corbijn houdt vol: superstorm komend weekend
Lees ook:Nieuw: actuele radar- en satellietbeelden
Lees ook:Corbyn: wees voorbereid op een zware kerststorm

2 reacties op “Kassa feliciteert RTLWeer

  1. Frederick M.

    RTL weer het beste ? belachlijk. Het weer op t 8 uur journaal is veel beter.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

    Volgens Piet Paulusma is er zondag beperkt dijkbewaking ingesteld. En hij praat over 9 bft. Hier in Houten is het bijna windstil.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.