Winterse trekjes

Vandaag is er veel bewolking en passeert er vanuit het noordwesten een warmtefront, behorend bij een lagedrukgebied voor de kust van Noorwegen. Het gaat dan af en toe motregenen. In de nacht naar zaterdag passeert het koufront met buiige regen. Achter dit koufront stroomt koudere lucht uit het hoge noorden naar onze omgeving. Onderweg warmt deze lucht nog op naar circa 8 C. In het weekeinde passeren enkele buienstoringen, waarbij de bovenlucht steeds kouder wordt. Op zondag kan er zelfs natte sneeuw bij de buien zitten en zakt het kwik naar ongeveer 7 C, in buien nog lager. In de nachten kan het licht vriezen.

Volgende week ligt het bovengenoemde met koude lucht gevulde laag boven Engeland. De wind wordt zuidwestelijk, maar de bovenlucht blijft nog behoorlijk koud. Hierdoor blijven er buien vallen, de eerste dagen soms nog met winterse lading. Ook de rest van de week blijven er lagedrukgebieden in onze omgeving rondtollen, maar wordt het wel iets zachter. Lenteweer is echter nog niet in zicht.

VRIJDAG. Veel bewolking en af en toe wat lichte regen of motregen, maar ook lange droge perioden. Af en toe kan het ook even opklaren. Temperaturen tussen 10 C in het noordoosten en mogelijk 14 C in West-Belgie. Weinig wind.
Temperatuur: 10 tot 14 C. Wind: ZW. 1-3 Bft.

ZATERDAG. In de nacht passeert vanuit het noordwesten een front met buiige regen. Overdag is het wisselend bewolkt en vallen er buien, mogelijk met hagel. Kouder met een magere 7 tot 9 C. Meest matige en aan de kust en boven open wateren vrij krachtige tot krachtige noordwestelijke wind.
Temperatuur: 7 tot 9 C. Wind: NW. 3-6 Bft.

ZONDAG. In de nacht opklaringen en minima in het binnenland rond het vriespunt. Overdag wisselend bewolkt en enkele buien, met kans op hagel en zelfs een vlok natte sneeuw. In de Ardennen en het Sauerland gaat er wederom sneeuw vallen. Overdag maximaal 7 C, maar in buien kouder. Wind tussen noordwest en zuidwest en matig in het binnenland tot vrij krachtig op krachtig aan de kust en boven open wateren.
Temperatuur. Dag: 7 C. Nacht: -2 tot +2 C. Wind: NW. -> ZW. 3-6 Bft.

VOLGENDE WEEK. Wisselvallig met buien. Begin volgende week kunnen de buien nog vergezeld gaan van hagel of natte sneeuw. Koude nachten met lichte vorst, overdag een magere 8 tot 10 C. Pas eind volgende week mogelijk wat zachter.
Temperatuur. Dag: 8 tot 10 C. Nacht: -2 tot + 2 C. Wind: diverse richtingen, 3-6 Bft.

Lees ook:Weekeinde koud en wisselvallig
Lees ook:Winters weekend, daarna zachter
Lees ook:Volgende week winterse buien
Lees ook:Volgende week kouder met winterse buien
Lees ook:Wisselvallig en langzaam zachter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.