Corbyn: wees voorbereid op een zware kerststorm

De Britse astrofysicus en weersvoorspeller Piers Corbyn laat weer van zich horen. Hij waarschuwt delen van Groot-Brittannië en het Europese vasteland voor een kerststorm die heviger en mogelijk ook verwoestender zal zijn dan alle stormen van de laatste twintig jaar.

Dat meldt Corbyn op zijn website en Elsevier heeft er zelfs een apart artikel aan gewijd. Vooral de inwoners van het westen van Groot-Brittannië wordt geadviseerd om tijdens kerstmis thuis te blijven.

Zo waarschuwt Corbyn voor hoogwater op 24 december. Door de volle maan kunnen de waterstanden zo omhoog gaan, dat de kans op dijkdoorbraken aanzienlijk is. De storm zal zich vanaf vandaag opbouwen boven de Atlantische Oceaan en de westerlijk gelegen Britse eilanden en snel aanzwellen. Ook is er een kans op tornado’s, waarschijnlijk in het zuiden van Groot-Brittannië, aldus Corbyn.

Nederland
Nederland zal waarschijnlijk worden gespaard, zegt de weersvoorspeller. Naast Groot-Brittannië heeft Frankrijk de meeste kans op de kerststorm. 'Maar, als de storm een noordelijker route kiest dan we hebben voorspeld, dan zal Nederland door zijn volle kracht worden geraakt,' aldus Corbyn.

In november waarschuwde Corbyn voor een superstorm die grote delen van Europa zou treffen. Ook Nederland zou te maken krijgen met deze megastorm. De astrofysicus hield lang vol, maar moest zijn voorspelling op een gegeven moment toch bijstellen.

Hij zei in het programma Kassa een paar weken geleden al dat de aanloop naar Kerst "stormy" zou verlopen. Dat hebben we gemerkt met zelfs schaatsijs in Nederland.

Lees ook:Corbijn houdt vol: superstorm komend weekend
Lees ook:De beste weerman en Corbyn bij Kassa
Lees ook:Zwaarste storm seizoen teistert Groot-Brittannië
Lees ook:Kassa feliciteert RTLWeer
Lees ook:Nieuwe klimaatcampagne Al Gore

3 reacties op “Corbyn: wees voorbereid op een zware kerststorm

  1. angeladomenie

    hebbie die vent ook weer met zn natte vinger werk waar is die zogenaamde superstorm gebleven die we in november zouden krijgen
    man ga wat nuttigs doen in plaats van je zelf belachelijk te maken compleet gestoord die vent

      /   Beantwoorden  / 
  2. winayb

    wat een droplul die mngl laat hem iets nittigs gaan doen ofzo in ieder geval niet met het weer die kerel is zow bagger
    :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dingetje

    Lutser.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.