Terugblik op sneeuw in Griekenland en Turkije

IJspegels in Athene. Na de zware sneeuwval in het zuioosten van Europa is het aardig om de balans op te maken, aan de hand van wat foto's. In diverse gebieden werd het wit waar in tijden geen sneeuw is gevallen.

 

Na tientallen jaren geen sneeuw gezien te hebben werd het de afgelopen dagen wit langs de Libische Zee. Zelfs in het uiterste zuidwesten van Kreta, in de stad Paleochora waar het 's zomers niet zelden 45 graden wordt, ontstond een sneeuwdek. Dat is meer dan wij de afgelopen twee winters in Nederland hebben gehad. Wat foto's uit dit gebied:

Dit satellietbeeld laat ook mooi zien wat zich heeft afgespeeld in dit deel van Europa. Vrijwel heel Turkije is bedekt met een dik pak sneeuw, prachtig te zien vanuit de ruimte.

Lees ook:Noordelijk halfrond in ban van sneeuw… uitgezonderd West-Europa
Lees ook:Hollandse sneeuw vanuit de lucht
Lees ook:Sneeuw in Nederland!
Lees ook:Zware sneeuwval in Midden-Oosten
Lees ook:Israel onder dik pak sneeuw

3 reacties op “Terugblik op sneeuw in Griekenland en Turkije

  1. zomervakantie

    Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

    Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

    „Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

    Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
    voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

    De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

    Informatie
    http://www.elizawashere.be

      /   Beantwoorden  / 
  2. vakantiestart

    Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.

    vakantiestart

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.