Weerpraat 25 oktober ’07: vanaf zondag wisselvallig

Algemene beschouwing
Een hogedrukgebied boven Noordwest Rusland heeft een uitloper naar onze omgeving en zorgt voor rustig weer. De komende dagen trekt het hoog heel langzaam haar uitloper in, maar er zijn ook nieuwe hogedruk impulsen vanuit het zuidwesten. Vanaf zondagmiddag lijkt een IJslanddepressie vat te krijgen op ons weer en wordt het wisselvalliger. Ook begin volgende week is het wisselvallig doordat fronten van een diepe depressie tussen IJsland en Noorwegen voor regen of buien zorgen. De temperatuur boekt in het weekeinde bij een naar zuidwest draaiende wind aanvankelijk wat winst, maar volgende week daalt deze weer naar een vrij normale 11 C. En zo lijken we na het erg rustige herfstweer van de afgelopen tijd, volgende week over te schakelen op wat dynamischer herfstweer.

DONDERDAG. Overwegend bewolkt en slechts hier en daar een opklaring. In het oosten mogelijk een spat regen, maar op de meeste plaatsen droog. Iets afnemende wind uit oostelijke richtingen.
Temperatuur: 11 C. Wind: ONO 2-4 Bft.

VRIJDAG. Iets meer opklaringen dan voorgaande dagen. In de nacht bij langdurig opklaren minima rond 3 C. Overdag rond 11 C.
Temperatuur: 11 C. Wind: O. 2-3 Bft.

ZATERDAG. Wolkenvelden, maar ook af en toe zon. In de nacht bij langdurig opklaren minima dalend tot net boven nul. Overdag bij een naar zuidwest draaiende wind 11 C in het noordoosten tot 14 C in West-Belgie.
Temperatuur. Dag: 11 tot 14 C (B). Nacht: 1 tot 8 C (kust). Wind: ZW. 2-5 Bft.

ZONDAG.
De dag start droog met wolkenvelden, maar later op de dag neemt vanuit het westen de bewolking toe. In de avond gaat het vanuit het westen regenen. Aan de kusten later een krachtige tot harde zuidwestenwind.
Temperatuur: 11 tot 14 C (B). Wind: ZW. 3-7 Bft.

VOLGENDE WEEK. Wisselvallig met regelmatig buien of regen. Maxima rond 11 C.
Temperatuur: 11 C. Wind: ZW./NW. 2-6 Bft.

Opgesteld in samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Weerpraat 24 oktober ’07: wolkenvelden en droog
Lees ook:Weerpraat 19 oktober ’07: licht wisselvallig en vrij koud
Lees ook:Weerpraat 29 oktober ’07: vandaag regen, daarna weer droog
Lees ook:Weerpraat 23 oktober ’07: wolkenvelden, geen nachtvorst meer
Lees ook:Tot zondag redelijk lenteweer, 12C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.