Greenpeace wil Bush voor de rechter

Volgens Greenpeace heeft de regering Bush zeven jaar verspild door het verschijnsel Global Warming te ontkennen, in weerwil van het overstelpende wetenschappelijke bewijs. Zij heeft daarmee het welzijn van miljarden mensen in de waagschaal gesteld.

 

De stap naar de rechter werd ingegeven doordat de US Fish and Wildlife Service (onderdeel Ministerie van Binnenlandse zaken) de ijsbeer nog niet op de lijst van bedreigde diersoorten wilde zetten. Reden waarom werd niet gegeven! Alleen als er aanzienlijke wetenschappelijke onzekerheid is wordt een dier niet geplaatst maar die onzekerheid is er niet, vandaar dat Greenpeace deze stap neemt. 

Overigens heeft de Overheidsinstelling U.S. Geological Survey medegedeeld dat het gemiddelde gewicht van de ijsbeer drastisch is afgenomen als gevolg van voedseltekorten. Door het smelten van het zeeijs is het jachtgebied verkleind en de ijsbeer is op het vaste land eenmaal een uiterst onbehendige jager. Desondanks weigert de regering Bush de ijsbeer op de lijst van bedreigde diersoorten te plaatsen.

Het schijnt ook te maken te hebben met de "Slag om de Chukchi Zee" tussen ijsberen en olieboeren. "De regering Bush wil in deze zee bij Alaska nog snel een groot olieveld ontginnen, Bush is door de olieboeren tenslotte president geworden…." Het natuurgebied is een kwetsbaar ecosysteem, het leefgebied van ijsbeer, walrus en walvis.

Lees ook:Hoe lees je de temperatuurpluim?
Lees ook:Vorstperiodes in november
Lees ook:Temperatuurafwijking (december) 2007
Lees ook:Vee levert belangrijke bijdrage aan opwarming?
Lees ook:Al Gore roept op tot dooronderhandelen

6 reacties op “Greenpeace wil Bush voor de rechter

  1. Erik J

    Ben blij als die idioot vertrokken is.

      /   Beantwoorden  / 
  2. John

    Onzin. Ieder voor zich in deze wereld, het baat er toch niet meer aan met die opwarming.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Anouk

    Ik kan niet wachten tot Bush opgedonderd is, en Amerika eindelijk een bekwame president krijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. sandra lee

    bush heeft oogkleppen.hij ziet alleen zwaarte olie en dollarsteken.de rest, onze mooie planet aarde met haar prachtige natuur interesserd hem geen donder .Wat met de natuur,de dieren,de mensen en alle landen die straaks vele problemen zullen ondervinden door de opwarming, zal gebeuren,zal hem een zorg wezen.Hij had nooit president moeten worden!!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. jacqueline

    Laat maar lekker opzouten die Bush, hij heeft al veel te veel ellende aangericht. Als hij er niet was gekomen hadden onze jongens niet omgekomen in Irak en Afghanistan!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.