Wisselvallig en langzaam zachter

Een buienstoring bracht vanochtend vroeg plaatselijk enkele centimeters sneeuw. Vandaag zijn er felle opklaringen, afgewisseld door sneeuwbuien. In een stevige sneeuwbui kan het kwik dalen tot vlak boven nul en wordt het even wit. Ook vannacht en morgen hebben we te maken met erg koude bovenluchten, waardoor er boven zee gemakkelijk buien ontstaan, die landinwaarts drijven.

Woensdag koerst een klein laag over Engeland richting de Benelux. Dit zorgt overdag voor buien of af en toe regen, in de ochtend mogelijk vooafgegaan door natte sneeuw. Dat is dan voorlopig wel de laatste sneeuw, want de bovenlucht wordt gaandeweg de week steeds warmer. Aan de grond stijgt het kwik met een meer zuidwestelijke stroming ook langzaam naar meer normale waarden voor eind maart; en dat is circa 10 C. In het weekeinde zien we een luchtdrukverdeling die we nog goed kennen uit de afgelopen winter: lagedrukgebieden boven Scandinavie, Engeland en de oceaan en hogedruk boven de Azoren, Zuid- en Oost-Europa. Met een zuidwestelijke stroming wordt het wisselvallig en langzaam ook steeds zachter. Mogelijk volgende week circa 15 C.

MAANDAG. Het is wisselend bewolkt en er vallen enkele sneeuwbuien. Tussen de buien door klaart het soms fel op en stijgt het kwik naar zo'n 5 C. Er waait een matige tot aan de kust en boven open wateren vrij krachtige noordwestenwind.
Temperatuur: 5 C. Wind: NW. 3-5 Bft.

DINSDAG. De sneeuwbuien houden ook deze dag aan. In de nacht kan het plaatselijk 1 tot 2 graden vriezen en wordt het hier en daar weer wit. Overdag stijgt het kwik tijdens opklaringen weer naar zo'n 5 C. Er staat een matige tot aan de kust en boven open wateren vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind.
Temperatuur. Dag: 5 C. Nacht: +2 tot -2 C. Wind: NW. 3-6 Bft.

WOENSDAG. Vanuit het westen buien of af en toe regen, mogelijk voorafgegaan door natte sneeuw. Temperaturen stijgend naar zo'n 6 a 7 C. De wind is veranderlijk van richting.
Temperatuur. Dag: 7 C. Nacht: +2 tot -2 C. Wind: ver. 2-4 Bft.

DONDERDAG. Af en toe zon, maar ook enkele buien. In de nacht nog kans op een graadje vorst, overdag circa 8 C. Weinig wind.
Temperatuur: Dag. 8 C. Nacht: +4 tot -2 C. Wind. Ver. 2-4 Bft.

VRIJDAG. Vanuit het westen perioden met regen. Temperatuur rond 10 C. Matige tot vrij krachtige en aan de kust harde tot mogelijk stormachtige zuidelijke wind.
Temperatuur: 10 C. Wind: Z. 4-8 Bft.

WEEKEINDE. Wisselvallig met enkele buien en ongeveer 10 C.
Temperatuur 10 C. Wind: ZW. 4-6 Bft.

Lees ook:Storm en zaterdag sneeuwkansen
Lees ook:Winterse trekjes
Lees ook:Veel zon en koude nachten
Lees ook:Zaterdag lente, volgende week guur en koud
Lees ook:Minder zon maar wel zachter

6 reacties op “Wisselvallig en langzaam zachter

  1. Jan

    Ik heb ook al verschillende kaarten bekeken voor 31 maart en 1 april en sommige geven al temperaturen aan van 14-16 graden. Het is dus nog maar even afwachten wat het zal gaan doen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Clare

    Wat jan roept zal wel een 1 april grap zijn. Onze berekingen wijzen eerder op een maximum van 12 graden met veel neerslag.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan

    Niets ten nadele van het ‘KNMI’ maar ze zitten er redelijk vaak naast. Ik blijf erbij dat het de 31ste 14-16 graden wordt. In midden brabant zoals het er nu naar uit ziet wordt het 16 graden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan

    En als ik dat stukje van je lees dan heb ik zeer mijn twijfels of dat je daadwerkelijk van het knmi bent want het staat vol spelfouten. Maar even terug komen op de neerslag. Vinden jullie 5-10mm veel neerslag?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Marieke

    Wat maakt het nou uit of het 12 of 14 graden wordt….tis maar twee graden verschil. Ik wil gewoon lente!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan

    Zo zullen er meer mensen over denken. Maar als het dalijk eenmaal weer zomer is dan lopen we met zijn allen weer te zeuren dat het kouder moet worden. Kortom het is in Nederland toch nooit goed ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.