Vrij warm lenteweer, na zondag koeler

Een hogedrukgebied boven Frankrijk, trekt komend weeekeinde via Duitsland naar Oost-Europa. Hierdoor is het bij ons tot zondagmiddag rustig weer met veel zon en voor de tijd van het jaar vrij warm. Vandaag is het een westenwind nog bescheiden met 14 tot 17 C, maar op zaterdag gaat het kwik met een zuidelijke wind al richting de 20 C en op zondag gaat de temperatuur daar overheen.

Inmiddels is het hoog echter de invloed op onze omgeving aan het verliezen en naderen de fronten van een complex met lagedrukgebieden boven Groot-Brittannie en de oceaan. ZOndagmiddag passeert een koufront, met daarachter koelere lucht. Begin volgende week is het wisselvallig door een uitdiepend laag boven Ierland en Zuid-Engeland. Ook daarna blijven we in een zuidwestcirculatie met normale temperaturen (rond 15 C) en regelmatig buien, maar ook af en toe de zon.

VRIJDAG. Wolkenvelden en vooral in het oosten later op de dag nog kans op een bui. In het westen de meeste zon. Zwakke tot matige westenwind. Temperaturen tussen 14 C aan de kust en 17 C in het binnenland.
Temperatuur: 14 tot 17 C. Wind: W. 2-4 Bft.

ZATERDAG. Wolkenvelden, maar ook af en toe zon en vrijwel overal droog. In de ochtend in het noorden zwaar bewolkt en kans op wat lichte regen. Zwakke tot matige zuidelijke wind en temperaturen van 16 C in het noorden tot 21 C in Belgie en Zuid-Nederland.
Temperatuur: 16 tot 21 C. Wind: Z. 2-4 Bft.

ZONDAG. De dag start met zon en de temperatuur loopt met een meest matige zuidoostenwind snel op naar 20 tot 22 C. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en gaan er buien vallen, mogelijk met onweer en windstoten. In de avond draait de wind naar het zuidwesten.
Temperatuur: 20 tot 22 C. Wind: ZO. -> ZW. 2-4 Bft.

VOLGENDE WEEK. Wisselvallig en een stuk koeler. Maxima tussen 13 en 15 C en een meest matige tot vrij krachtige wind tussen zuidwest en zuid.

In samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Vrij warm, toenemende buienkans
Lees ook:Volgende week kouder!
Lees ook:Wisselend bewolkt, vanaf zondag buien
Lees ook:Toenemende kans op een bui, vrij warm
Lees ook:In het weekend kouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.