Zware sneeuwval veroorzaakt chaos in Teheran

Zware sneeuwval en temperaturen van tien graden onder nul hebben in de Iraanse hoofdstad Teheran zondag zware chaos veroorzaakt. De Iraanse administratie heeft alle regeringskantoren gesloten voor de komende twee dagen. (Foto: AFP)

 

 

In een verklaring op het staatstelevisienetwerk IRIB laat de regering weten dat ook alle scholen en universiteiten maandag en dinsdag dicht gaan omdat volgens de weersvoorspellingen de zware sneeuwval en de vriestemperaturen zullen aanhouden. De ministeries, banken en medische centra blijven wel open.

De zware sneeuwval veroorzaakte zondag in de straten van Teheran heel wat chaos. Er gebeurden verschillende verkeersongevallen en ook het openbaar vervoer raakte in de war. Alle buiten- en binnenlandse vluchten op de twee luchthavens, IKA en Mehrabad, van en naar Teheran zijn afgezegd. Volgens de laatste berichten zou er vanaf maandagochtend mogelijk opnieuw gevlogen kunnen worden. Het koude seizoen, met zware sneeuwval, begint in Teheran meestal midden-december en gaat door tot eind februari. Het meteorologisch instituut noemde de huidige toestand en de voorspellingen voor de komende 48 uur echter "nooit eerder voorgekomen". (KWO)

Lees ook:Volop sneeuw in Athene
Lees ook:Zware sneeuwval in China
Lees ook:Zwaarste sneeuwval in decennia zorgt voor chaos
Lees ook:Vorstperiodes in november
Lees ook:Sneeuwstorm in Noord-Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.