Zwaarste sneeuwval in decennia zorgt voor chaos

Grote delen van China zijn het afgelopen weekend getroffen door de zwaarste sneeuwval in tientallen jaren. Die sneeuw heeft her en der geleid tot een grote verkeerschaos. Volgens het persbureau Xinhua zijn miljoenen Chinezen getroffen door het noodweer. Dit zijn de verwachte maximumtemperaturen voor maandag. In vrijwel heel China komt de temperatuur niet of nauwelijks boven nul.

Honderdduizenden reizigers zouden geblokkeerd zitten in bus- of treinstations en in luchthavens. De economische schade van de sneeuwval wordt geraamd op honderden miljoenen euro. Volgens weerkundigen aldaar kan het noodweer nog een week aanhouden.

In verschillende provincies zijn luchthavens gesloten en autosnelwegen geblokkeerd. Honderdduizenden mensen werden geëvacueerd en in veiligheid gebracht. Door het noodweer zijn al verschillende huizen ingestort, is de stroom her en der onderbroken en zijn verschillende oogsten verloren. Miljoenen Chinezen moeten het bovendien zonder stromend water stellen. Alleen al in de provincie Hunan zouden meer dan 25 miljoen mensen getroffen zijn door het noodweer. (TIP)

Lees ook:Zeker 40 doden door sneeuwval in Pakistan en Afghanistan
Lees ook:KNMI: zeldzaam barre winter in China
Lees ook:Zware sneeuwval veroorzaakt chaos in Teheran
Lees ook:Volop sneeuw in Athene
Lees ook:Wateroverlast Australië houdt voorlopig aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.