Vanaf donderdag nat en veel wind

Een hogedrukgebied trekt vandaag over Frankrijk naar de Alpen en zorgt vooral in Belgie en grote delen van Nederland voor droog weer met een enkele opklaring. Het noorden ligt meer onder de invloedsfeer van een laag dat via Schotland naar Noorwegen trekt.

Het bijbehorden warmtefront sleept in de nacht naar woensdag en overdag over Midden- en Noord-Nederland. Donderdag passeert het koufront van genoemde depressie met regen en op vrijdag passeert een warmtefront van een nieuw laag dat vanaf IJsland langzaam richting Denemarken koerst en tevens een tweede kern krijgt. Dit levert ook in het weekeinde weer veel nattigheid op bij overwegend iets te zacht weer en veel wind. Ook op de lange termijn lijkt het onstuimig, nat en vrij zacht te blijven door een stevige westcirculatie.

DINSDAG. Veel bewolking en plaatselijk wat gemiezer. Plaatselijk ook een enkele opklaring. Het wordt wat zachter met 7 C in het oosten tot 9 C in het westen.
Temperatuur: 7 tot 9 C. Wind: NW. -> W. 2-4 Bft.

WOENSDAG. In de nacht naar woensdag in Belgie en Zuid- en Oost-Nederland kans op enkele opklaringen en minima maar net boven het vriespunt. Overdag veel bewolking, maar naar het zuiden toe ook een enkele opklaring. Vooral in het noorden kans op motregen. Aan de kusten een tot vrij krachtig of krachtig toenemende zuidwestenwind.
Temperatuur: 7 tot 9 C. Wind: ZW. 4-6 Bft.

DONDERDAG. In de nacht en ochtend bewolkt en plaatselijk wat lichte regen. In de middag passeert vanuit het westen een zone met intensievere regen. In de avond droog, hoewel er aan de kust nog een buitje kan vallen. Er staat veel wind, die in het westelijk kustgebied krachtig is en draait van zuidwest naar west.
Temperatuur: 8 tot 10 C. Wind: ZW. -> W. 3-6 Bft.

VRIJDAG. Veel bewolking en plaatselijk een bui of wat lichte regen. In de loop van de middag vanuit het westen intensievere regen, waarbij de temperatuur in het westen stijgt naar 12 C. Veel wind, ook in het binnenland.
Temperatuur: 8 tot 12 C. Wind: ZW. 4-6 Bft.

WEEKEINDE. Wisselend bewolkt en buien of regen. Aanhoudend wat te zacht voor de tijd van het jaar. Nog steeds veel wind.
Temperatuur: 8 tot 10 C. Wind: ZW./W. 4-7 Bft.

Opgesteld in samenwerking met Frank de Groot

Lees ook:Zacht, nat en veel wind
Lees ook:Buien, wind en vrij zacht
Lees ook:Wisselvallig en zacht
Lees ook:Einde van het carnavalswintertje
Lees ook:Weerpraat 7 nov.: nat, onstuimig en later kouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.