Wisselvallig en zacht

Vandaag passeert er een koufront met regen. De regenband is echter vrij smal, zodat het al snel weer droog wordt vanuit het westen. Woensdag en donderdag weer wat beter weer onder de vleugels van een noordwaartse uitstulping van hogedruk. Op woensdag kunnen het noorden en oosten nog wel last hebben van een buienstoring.

In de periode Donderdagavond tot zondagmiddag is het herfstachtig weer. Eerst passeert op donderdagavond en vrijdagnacht een randstoring. Vanaf vrijdagmiddag is een lagedrukgebied aan zet dat langzaam van Schotland naar Zuid-Scandinavie trekt. Vooral in het noorden zou het dan kunnen stormen uit het westen tot noordwesten. Bovendien vallen er op zaterdag veel buien. Het blijft de gehele week en in het weekeinde zacht met maxima rond 10 C, in het weekeinde iets lager. Ook volgende week lijkt het wisselvallig te blijven met normale temperaturen voor de tijd van het jaar (Voor begin maart is dat 8 C).

DINSDAG. Een gebied met regen trekt langzaam naar het oosten. In het uiterste westen wordt het in de ochtend alweer droog, in het oosten gebeurt dat in de loop van de middag. In de middag kan het in het westen ook opklaren. In het oosten gebeurt dat pas vanavond. Matige tot vrij krachtige en aan de kust harde zuidwestenwind.
Temperatuur: 10 C. Wind: ZW. 4-7 Bft.

WOENSDAG. Af en toe zon en op veel plaatsen droog. In het noorden en oosten echter kans op een buitje. In Belgie een meest matige westenwind, naar het noorden toe meer wind, tot krachtig aan de noordkust.
Temperatuur: 9 C. Wind: W. 3-6 Bft.

DONDERDAG. In de ochtend nog wat zon, maar in de middag overal bewolkt. In de avond vanuit het westen regen. Wind draait van west naar zuid en is meest matig.
Temperatuur: 9 C. Wind: W.->Z. 2-4 Bft.

VRIJDAG. In de nacht regent het en die regen trekt in de vroege ochtend naar het zuidoosten weg. Overdag is het droog met af en toe zon, maar in de namiddag neemt de bewolking alweer toe op nadering van de volgende storing. In de avond gaat het vanuit het noordwesten licht regenen. Aanhoudend zacht.
Temperatuur: 10 C. Wind: ZW./W. 3-5 Bft.

WEEKEINDE. Vooral op zaterdag regen of buien, zondag minder nat. Tussendoor enkele opklaringen. Het blijft zacht. Opvallend is de wind: deze draait gedurende het weekeinde van zuidwest naar noordwest en is vooral op zaterdag aan de kust stormachtig. Mogelijk tipt de wind net aan stormkracht. In de loop van zondag rustiger weer. Het kwik zakt iets, naar circa 8 C.
Temperatuur: 8 C. Wind: ZW. -> NW. 4-9 Bft.

[Volgende weerpraatje: woensdag 27 februari]

Lees ook:Wisselvallig, ook mooie dagen
Lees ook:Wisselvallig, zacht en onstuimig
Lees ook:Zacht, nat en veel wind
Lees ook:Lange tijd wisselvallig en zacht
Lees ook:Vanaf donderdag nat en veel wind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.